Testailin piirakkaan Valion uutta maustettua rahkaa Makea & tulinen.  Muun muassa tätä piirakkaa maisteltiin ystävien kanssa jo tavaksi tulleessa herkutteluillassamme. Tällä kertaa pöydässä oli jauhelihapiirakan lisäksi kinkkukierteitä, kauraomenapaistosta ja vaniljakastiketta sekä suklaamuffineja!

Pohja:

100 g voita

2 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

½ dl vettä

Täyte:

200 g jauhelihaa

puolikas keltainen paprika

puolikas vihreä paprika

1 sipuli

suolaa

1 prk Valio maustettu rahka Makea ja tulinen

1  muna

Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon silputut paprikat ja sipuli ja mausta suolalla. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa rahkan joukkoon yksi muna ja levitä täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.