Ystävieni kanssa vietettyyn pikkujouluun tein tarjolle lempiherkkuani, Brita-kakkua, tällä kertaa jouluiseksi maustaen. Hyvää Joulua ja Rauhallista uutta vuotta!

Pohja:

125 g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

1 dl maitoa

1 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl piparkakkumaustetta

Päälle:

2 valkuaista

1 ½ dl sokeria

Täyte:

2 dl kuohukermaa

100 g maitorahkaa

sokeria maun mukaan

1 tl vaniljasokeria

puolukoita

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset koko ajan vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille kolmeksi erikokoiseksi ympyräksi. (Kannattaa paista yksi ympyrä kerrallaan, sillä leviävät melkoisesti).

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle aaltoilevasti puhtaalla nuolijalla. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja sokerit.  Kasaa kakku ja levitä väleihin täytettä sekä marjoja. Koristele tomusokerilla.