Pirkka-lehden ohjeella herkullista lihapullavuokaa!

400 g jauhelihaa

1 viipale paahtoleipää hienonnettuna

1 dl vettä

1 sipuli

1 muna

1 tl oreganoa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

Tomaattikastike:

1 sipuli

1 tomaatti

2 rkl öljyä

n. 400 g tomaattimurskaa

1 dl vettä

ripaus mustapippuria

1 rkl juoksevaa hunajaa

150 g mozzarellaa

1 ruukku basilikaa

Sekoita hienonnettu leipä ja vesi kulhossa. Lisää kulhoon jauheliha, hienonnettu sipuli, muna ja mausteet, sekoita tasaiseksi ja muotoile pulliksi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista lihapullien paistumisen aikana kastike. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa. Lisää paloiteltu tomaatti. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Mausta hunajalla ja pippurilla ja keitä muutama minuutti.

Kaada tomaattikastike vuokaan. Levitä kypsät lihapullat kastikkeen sekaan, laita päälle mozzarellaviipaleet. Gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Koristele basilikan lehdillä.