Ohje kirjoiteltu ylös joskus jostakin blogi-maailman syövereistä, ja muokattu omaan makuun sopivaksi. Tein tätä ihanaa, mutakakkumaista suklaaherkkua sunnuntaipäivää piristämään!

4 munaa

3 dl sokeria

200 g voita

200 g taloussuklaata

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

Tuorejuustoraita:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl tomusokeria

1 munan valkuainen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Yhdistä kaikki kolme seosta. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija n. 30 cm).

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja valkuainen tasaiseksi massaksi. Kaada seos suklaataikinan päälle, levitä tikulla (marmoroi). Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia.