Ihanaa, kun vihdoin on tuoreita marjoja, joista leipoa! Toki alkaa pikkuhiljaa olla jo pakastinkin talvea varten täytettynä.. En tiedä johtuuko raskaudesta, vai mistä, mutta olen yhtäkkiä ihastunut erityisesti näihin kirpeisiin marjoihin, kuten karviaisiin ja viinimarjoihin! Tässä ihanan kirpsakkaa karviaispiirakkaa.

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 muna

sokeria

vaniljasokeria

karviaisia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Painele jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada karviaiset pohjan päälle, halutessasi voit paloitella marjoja vähän pienemmäksi.

Sekoita jogurtti ja muna, lisää sokeria maun mukaan. Kaada täyte marjojen päälle, ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.