Tätä herkkua ei olekaan tullut tehtyä hetkeen. Sitruunan kirpeys ja marengin makeus on suussasulava yhdistelmä!

Pohja:

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

100 g voita

1 keltuainen

Sitruunakiisseli:

4 dl vettä

1 ½ dl sokeria

4 rkl maizena maissitärkkelysjauhoja

3 keltuaista

1 dl sitruunan mehua

1 sitruunan raastettu kuori

1 rkl voita

Marenki:

4 valkuaista

1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 - 12 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan rasvaa lukuunottamatta ja kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita huolella koko ajan. Lisää rasva ja sekoita. Kaada jäähtyneenä torttupohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä marenki varovasti kiisselin päälle ja paista torttua 175 asteessa noin 12 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.