Tätä Pirkka-lehdestä napattua ohjetta testasin viime syksynä, kun omenoita oli enemmän kuin ehti kuluttaa. Tällä ohjeella valmistui kaksi mehevää ja herkullista pullapitkoa. Vanhempieni omenapuun omenat ovat sisältäkin niin punaisia, etteivät leivonnaisissa edes näytä omenoilta!

2 ½ dl maitoa

1 ps kuivahiivaa

1 dl sokeria

3/4 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

1 muna

noin 7 dl vehnäjauhoja

100 g voita

Täyte:

2 pientä omenaa

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

1 dl omenamarmeladia

Kuumenna maito noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää maidon joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja puolet jauhoista. Vaivaa loput jauhot taikinaan vähitellen, ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna kohota puolisen tuntia.

Pilko kuoritut omenat pieniksi paloiksi. Kumoa pullataikina jauhotetulle pöydälle. Ota kolmasosa taikinasta talteen. Kauli lopputaikina kahdeksi, noin 40 x 10 cm levyksi. Nosta levyt leivinpaperoidulle pellille. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon marmeladi ja omenakuutiot ja levitä täyte taikinalevyille (jätä noin sentin reunus).

Kauli lopputaikina levyiksi ja leikkaa suikaleiksi. Asettele suikaleet ristikkäin pitkojen päälle. Anna kohota vielä vartin verran. Voitele pitkot munalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.