Brita-kakku voittaa maussaan mielestäni tavalliset täytekakut ylivoimaisesti, joten näitä on tullut tehtyä jo lukuisia erilaisia versioita. Perusohjeena käytän kuitenkin aina tätä samaa Hellapoliisilta napattua melko yksinkertaista ohjetta. Tätä kakkua tarjoiltiin mieheni synttärikahveilla.

Pohja:

125 g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

1 dl maitoa

1 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Päälle:

2 valkuaista

1 ½ dl sokeria

Täyte:

2 dl kuohukermaa

100 g tuorejuustoa

sokeria maun mukaan

1 tl vaniljasokeria

mustikoita, mansikoita

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset koko ajan vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle aaltoilevasti puhtaalla nuolijalla. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Halkaise pohja kahtia, levitä toisen päälle täytettä sekä marjoja ja nosta toinen puoli varovasti päälle. Koristele marjoilla.